05 Ağustos 2010

'' İNCEPTİON '' Nasıl bir filmdir !!!

Başlamadan önce tek kelimeyle izledikten sonra Ohaaa !!! dediğiniz bir film :D Nerden mi biliyorum sinema çıkışında kora halinde bu tepkiyi duymamak mümkün değil ;)

Dün yaşadığım vize işleri sırasındaki tatsız olayları biraz olsun unutmak için akşamında arkadaşlarım ile İNCEPTİON filmine gittim mükemmel görsel efektler,mükemmel kurgu ve mükemmel bir yapıt.Bilim kurgu olmasına karşın içinde ki diğer türlerin nasıl harmanladığını seyir zevki yüksek bir şekilde anlıyorsunuz zaten.Aksiyon,dram,gerilim,gizem,suç mükemmel bir karışım wuuuhuuuu !!!

Bilim kurgu filmlerinin üstadı Kıristofer Nolan'ın (Christopher Nolan) şahane şahaserinde Başrolde Leyonardo dikapriyo (Leonardo di caprio) yer almakta,filmi izlerken bu herifin gerçekten sinema için yaratılmış olduğunu bir kez daha fark ediyorsunuz.Ayrıca filmin başrolerini paylşatığı ve '' 500 days of summer '' filminde hayran kaldığım bir başka isim Joseph Gordon'da yer almakta benim için filmde çifte mükemmelliyet.



Nolan bu yapıtında zamanı,rüyaları büktü bu mükemmel oyun harmanı ile bence top class bir yönetmen olduğunu kanıtladı.Hayırlı uğurlu olsun!Filmi izlerken nolan'ın dahiyane yüksek zekasını kıskanmadım değil hatta çatladım,acaba ben aptalmıyım adam nasıl bu kadar güzel kurgu yapıp hayal ediyor da ben yapamıyorum diye.Eminim sizde filme gittiğinizde bu şekilde düşüneceksiniz. Öyle ki arkadaşımın ortak yemek için aldığı XL boyut mısırı sinema sonunda kendi önümde ve bitmiş olarak buldum :D

Film öyle çok anlaşılmayacak bir film değil yeterki sinema çıkışında konuşacak bir kaç kişi bulusanız sizin için iyi olurherşey yerli yerine oturuyor.Arkadaşlarım ile sinema çıkışında evet yorumları,soruları alalım dediğimde neden biz Türkler sinema çıkışında filmi yorumlarız gibi bir tepki alınca üzerine gitmedim.O arkadaşım çok sevdiğim namıdiğer Saru arkadaşım ;) Ama bu filmde bu dediğim gerekiyor,ben her nekadar bunu yapmasam da filmi izledikten sonra evde,tuvalette,yemek yerken ve televizyona boş boş bakarken gün boyunca düşünme,yorumlama fırsatım oldu kendimce ve her seferinde Nolan'ı alnından öpmeyi istedim.

İmdb'de aldığı puanı haketmiyor. daha yüksek olmalıydı. sakın ola ki filmi sinemada izlememezlik yapmayın. "korsanı çıkar, vcd'den izlerim. orjinal dvd'sini beklerim, gelene kadar internet'ten izlerim." gibi bir ahmaklık yapmayın arkadaşım. bu sinema olayını kaçırırsanız, kendinize yazık edersiniz can ciğer okurlarım ;)

Görsel efektleri ile insanı kendinden alıyor, çoğu kimseler filmi '' Matrix '' ile karşılaştırmaya kalkmış fakat emin olun uzaktan yakından alakası yok,benzetip karışlaştırdıkları sanal ve hayal ürünü bir matrix,inception'da ise bu yok tamammen gerçekliğine inanıyorsun.Efeklerin inandırıcılığı mükemmel dizayn edilmiş sanki filmin içinde sen yaşıyorsun olayları.

Filmin konusunu pek burada yazmak istemiyorum fakat genel hatlarıyla rüyaların kontrol edilmesi üzerine bir film bence bu kadar bilmeniz yeterli,gerisi gidip sinemada bu şaheserin tadını çıkarmak !!!


Ayrıca AFM sinemalarına bize abartısız 20 dakika reklam izlettirdikleri için hayır dualarım onlarla olmuş bulunmaktadır. ;)

2 yorum:

  1. Çok hızlı akan ,karmaşık bir film.Bir kere izlemek bence yeterli değil.ya da çok dikkatli ve konsantre izlemek gerekiyor.Ama senaryo çok orjinal. bence içinde gerçeklik payı olan hatta Adem ile Havva olayına da dayandığına inandığım (belki saçma gelebilir)bir yanı var:)

    YanıtlaSil
  2. Tabiki farklı bir yaklaşım ... :)

    YanıtlaSil